dilluns, 30 de març de 2015

17/03/15 Itinerari Musical per Occitània a Sant Boi

És molt significatiu i important per nosaltres que la presentació del nou disc #QuadèrnÒc hagi estat a Sant Boi, a l'Escola Municipal de Música Blai Net, a on un dels membres de #Mirabèl hi treballa i està impulsant un intercanvi amb l'Associació de Chancaires de Sent Pèr de Lèren, dins del festival Lo Printemps de l'Arribèra.

A quarts de sis de la tarda ja estem a l'escola muntant la pantalla, el projector, l'escenari...A les sis venen uns quants grups de l'Escola Blai Net per a la sessió pedagògica: els ensenyem a saludar en occità, projectem el mapa per a que vegin on està Occitània, cantem plegats la cançó del Jan Petit (en català) i seguidament la fem en occità (i aprenem les parts del cos en occità). Aprofitem per presentar els instruments i per fer una mostra de polifonia. Els infants marxen dient-nos "adiu!"

Mentre, han arribat en Farri i en Yomo per recollir imatges pel proper Infòc, filmen part de la sessió pedagògica i entrevisten un a un tots els tres membres de #Mirabèl. Arriba també la Xus Mas de la Revista Benna i en Toni Il·lustració, qui ha estat el dissenyador gràfic de tot aquest projecte (i que també n'estrenem la seva nova versió del PowerPoint)

Fins que tot és a punt per arrencar amb l'#ItinerariÒc: rebem el públic des de l'entrada tocant peces per la gent que va arribant. Així comença l'assaig dels nostres dos músics que emprendran aquest viatge musical per Occitània.Un cop acabada la funció amb tota la seva bona rebuda i les flors pertinents, acabem corrent darrera del nou disc. A la sortida comença la venta de la novetat i posem en pràctica les dedicatòries personals de les còpies d'aquest cd amb "fotos" i d'aquest traçat d'itinerari que tan ràpidament ens ha fet l'Ermes.

Després tornem a Sabadell per sopar plegats, però fent bondat, que l'endemà hi cal tornar!