PRESENTACION

Un bèl jorn, a Sabadell, en Catalonha, arribèt un gojat qu'aviá viscut pendent d'annadas en Occitània e que s'èra noirit de sa lenga e sas tradicions. Pendent son passatge per Sabadell, trobèt de musicians amb qual partejar totas aquelas musicas que portava al dedins.

Es aital que nasquèt Mirabèl, e que contunha actualament: un grop del Vallès (Catalonha) que vòl mostrar al public çò qu'aprenguèrem del Rafèu: una partida de la diversitat musicala d'Occitània a travèrs las cançons e las danças, de las sonadas mai tradicionalas fins a las cançons d'autors que i an daissat lor marca.

Mirabèl es una seria de diferents projèctes, que s’adaptan tant a l’empont coma a la carrièra, que van de la dança a la musica d’escotar, del divertiment a la divulgacion del fach occitan...

Los membres de Mirabèl son:

 Ermengol Marcos Forniol (violon, votz)


 Joan Codina Vila (pifre, tamborin, votz)


 Pol Aumedes Morell (votz, acordeon diatonic)
Un bon dia va arribar a Sabadell un noi que havia viscut un grapat d'anys a Occitània i que s'havia nodrit de la llengua i les tradicions d'aquella zona. Durant el seu pas per Sabadell va trobar uns músics amb qui compartir totes aquestes músiques que portava dins seu. És així com va néixer Mirabèl i com continua actualment, un grup vallesà que pretén mostrar al públic allò que en Rafèu ens va ensenyar: part de la diversitat musical d'Occitània a través de les cançons i les danses, des de les tonades més tradicionals fins a les cançons d'autor que hi han deixat marca.


Mirabèl és una sèrie de diferents projectes, que s’adapten tant a l’escenari com al carrer, que van des de la dansa fins a la música per escoltar, de la diversió a la divulgació del fet occità...

Els membres de Mirabèl són: Pol Aumedes Morell (veu, acordió diatònic), Ermengol Marcos Forniol (violí, veu) i Joan Codina Vila (pifre, pandereta, veu).