dijous, 6 d’octubre del 2011

Cap de setmana Occitano-càter - 23 de juliol de 2011



Diuen que a Sant Llorenç de Morunys son piteus, i que això els hi ve d'unes fortes immigracions que van tenir dels aleshores occitans del peitau. L'arquitectura, el poble... si és com és, és degut en bona part a la manera de fer dels nouvinguts d'aquell temps. Fins i tot els aprengueren a fer el drap piteu, un drap que tingué moltes funcionalitats i que s'exportà arreu. En podeu trobar més informació en el següent enllaç: http://valldelord.com/drap%20piteu.htm

Per recordar aquests orígens, s'ha organitzat un cap de setmana occitano-càter amb tot d'activitats i conferències. Amb Mirabèl vam anar-hi per fer el nostre taller de danses occitanes i també el nostre ball folk occità.

Entre el públic hi havia una bona part del sector occitanòfil que es retroba per a l'ocasió (amb veu del contestador de movistar que sap recitar totes les parades de Renfe inclosa), fans incondicionals que esperen l'aiga de ròsa, el jovent autòtcon del poble i alguna troballa casual i sorprenent (mira, aquests fan com el que vosaltres feu a les dansetes de Sabadell!). El concert va acabar a peu plà a la plaça allargant la festa amb el violí del Farri i cantant i ballant.