dimecres, 20 de maig de 2015

09/05/15 Mirabèl a la Festa Major de Lleida

Cap a Lleida falta gent! Havent dinat vam agafar el cotxe i a la capital de ponent ens vam presentar. L'Òscar ens esperava davant del local del que va ser l'aula de música tradicional de Lleida, en els baixos de l'església de Sant Martí (uns espais aprofitats molt curiosos i un pèl humits...) i un cop arribats ens va acompanyar a aparcar el cotxe.

Abans de començar el taller de danses occitanes van aparèixer la Vivian i l'Albert amb el se Jordi (que gran que està!) que feia mil anys que no veia!

El taller va ser un èxit d'assistència i vam estar treballant els sauts biarnesos i el rondeu de parella.

Acabat el taller vam tenir el temps just per dur a braços tot el material nostre cap a la plaça de la Paeria, muntar i sopar un pica pica que ens havien preparat: coca, pizza, pa amb tomàquet... i fins i tot unes originals magdalenes de truita de patates!

Era el mateix espai que uns anys enrere havíem estat amb Semproniana al Musiquem Lleida. Prop d'allí hi havia un grup de folklore basc fent la seva actuació. Durant les proves de so vam tocar un bolero a unes noies de mallorca que disfressades celebraven un comiat de soltera. 

A les 22h vam arrencar el ball folk occità. Al ser un lloc de pas vam gaudir del públic fidel i entregat dels balls a plaça de Lleida i de tots els curiosos que anaven passant, escoltant i ballant en algun moment.

Cap a mitjanit ja érem poquets i els carrers estaven buits i silenciosos. La festa major tenia els actes i concerts just a l'altra banda i cap allà anava la gent. 

Nosaltres ens vam deixar perdre Lauzeta i Morena per coincidir en horaris, i les Oques Grasses per ser ja massa tard, ens calia tornar a casa que ens esperava un diumenge enfeinat.