dimecres, 2 d’octubre de 2013

28/09/13 Itinerari Musical per Occitània al Cicle Veïns de Caldes de Montbui.

Des de fa no més d'un parell d'anys que un grup de gent amb molta canya han reprès l'Ateneu, el centre democràtic i progressista de Caldes de Montbui i l'han restaurat i reconstruït. Un edifici que respira història i passat. La sala que vam fer servir de camerino era una biblioteca amb alguns volums gruixuts i relligats que dataven del segle XIX.No només antigor i història, sinó que també s'hi respirava activitat, moviment i bona feina. 

Va ser un dia ben intens per aquest poble: s'hi feia el MIAU (mostra internacional d'art urbà), el partit del barça i el Cicle Veïns (com a mínim!).


Vam tenir la sort de conèixer en Jordi Fernández-Cuadrench que va inicial el Cicle Veïns dedicat a Occitània amb una xerrada molt interessant, destacant els punts claus de la història i situació actual d'Occitània des d'un punt de vista que ens vam sentir molt identificats amb les intencions del nostre Itinerari Musical per Occitània.Després del concert vam poder gaudir d'un sopar excel·lent, bones converses i d'una exposició sobre l'aragonès (la primera sessió del Cicle Veïns la van dedicar a l'Aragó).

I la jornada va acabar amb la sorpresa d'un bany termal obert a tothom en els safareigs de Caldes, adaptats especialment per a l'ocasió del MIAU, amb música i espelmetes... tot un luxe!

--

Dies deprés, en Jordi ens va fer un article a la revista Tornaveu:
http://www.tornaveu.cat/edicio-88/calaixsastre/9878/viatge-musical-per-la-diversitat-doccitania