divendres, 18 de maig del 2018

14/05/18 Concert de Música Occitana per les XXIII Jornades Occitanes de la UAB

Un plaer tornar de nou a casa.

Perquè ja fa 13 anys d'aquella tardor del 2004 en que en Rafèu, en Joan, l'Ermes i l'Helena anaven a l'Arxiu Occità de la UAB per començar a assajar les cançons que per la festa major de la UAB estrenarien com a Mirabèl.

I ara hi som de nou per participar per segona vegada per les Jornades Occitanes de la UAB (ja son les 23enes!) organitzades i presentades pel també present Antoni Rossell.

Ens ha tocat aparcar lluny, però fem passejada pel campus amb tots els instruments fins arribar a l'Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres. L'Auditori és ben gran, amb un encaixonat de fusta a l'escenari que li dona calidesa i molt bona acústica. Hi ha fins i tot un clavicèmbal i un petit orgue ben enfundats.

Al replà de l'auditori hi ha un tros de l'exposició sobre el sexe l'època de l'imperi romà, però no sembla que això sigui el que despisti al públic del nostre concert. Es veu que ha coincidir amb altres actes en el mateix horari. 

Poc hi fa. Amb una quinzena de persones dins d'aquest auditori tan gran tirem endavant el concert. Ens ho passem bé, hi ha bon contacte amb el públic i anem explicant les cançons. Fem de nou, i com a primícia, les dues cançons que vam gravar a la Biblioteca de Catalunya per l'edició del llibre electrònic sobre Frederic Mistral (que està al forn i en breu sortirà!).

En acabat, l'Ermes ha de marxar, però amb en Pol i la Sandra anem a dinar al bar de lletres i ens queixem una mica del menjar, que és molt industrial, que es recicla poc... i que de fet, les universitats caldria que fossin una mica referents en aquest aspecte.