ITINERARI MUSICAL PER OCCITANIA

#ItinerariÒc #QuadèrnÒc #MapaÒc #TrivialÒc


Concert-espectacle dramatitzat de cançó i música occitana, amb projecció de fotografiesD'unes mai e d'unes mens, mas tot Catalan a ausit parlar d'Occitània; ça que la, ont es e qué es Occitània?

Quin rapòrt i an la Val d'Aran, los trobadors, lo Massís Central, lo Lemosin, lo vin de Bordèu, lo Provençal, los Catars, Mistral...?

Dos amics musicians catalans s'aventuran a far un viatge pel sud de França: per pauques sòus vòlon passar lors vacanças a jogar de vila en vila e a se daissar portar per las melodias e las gents de cada endrech. Còp sec, pr'aquò, partejaràn lor viatge amb un autre musician que, al contrari d'eles, es sul camin de tornada cap en çò sieu. E aprendràn qu'aquela destinacion es pas lo sud de França qu'eles imaginavan, mas Occitània: un país que, malgrat tot, uèi encara lo podèm trobar viu.

Ausiràn la lenga, veiràn los paisatges, aprendràn un pauc de l'istòria e de l'actualitat d'Occitània. Mas, sustot, tornaràn amb un bon grapat de cançons e melodias, e amb lo cap plen d'idèas per, un còp en Catalonha, far conéisser aquela realitat.

Mirabèl presenta aqueste còp un espectacle divulgatiu mes en scena, ont lo repertòri de cançons s'acompanha de projeccions d'imatges.Qui més qui menys, tothom ha sentit parlar d’Occitània, però on és i què és Occitània? Què hi tenen a veure la Vall d’Aran, els trobadors, el Massís Central, el Llemosí, el vi de Bordeus, el Provençal, els Càtars, Mistral…?

Dos amics músics catalans s’aventuren a fer un viatge pel sud de França: per no gaires diners volen passar les vacances tocant pels pobles i deixant-se portar per les melodies i la gent de cada indret. De seguida, però, compartiran el seu viatge amb un altre músic que, al contrari d’ells, està de tornada cap a casa seva. Amb ell aprendran que aquesta destinació no és el sud de França que ells imaginaven, sinó Occitània: un país que, malgrat tot, avui encara el podem trobar viu.

Sentiran la llengua, veuran els paisatges, aprendran una mica de la història i de l’actualitat d’Occitània. Però, sobretot, tornaran amb un bon grapat de cançons i melodies, i amb el cap ple d’idees per, un cop a Catalunya, donar a conèixer aquesta realitat.

Amb l’Itinerari Musical per Occitània, Mirabèl presenta un espectacle divulgatiu amb posada en escena, on el repertori de cançons s’acompanya de projeccions d’imatges.
Durada:
70 minuts

Per a qui?
Per al públic en general

Cap comentari: